Friday, 29/Mar/2024, 12:34 PM
Welcome Guest | RSS

Сайт за психология

Правила - Форум

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Общ форум » Съобщения и правила » Правила
Правила
vessieDate: Saturday, 30/Jan/2010, 0:54 AM | Message # 1
Администратор
Group: Administrators
Messages: 12
Reputation: 400
Status: Offline
I. Задължения на модераторите
1. Да наблюдават темите и мненията, публикувани във форумите и съблюдават спазването на добрия тон на дискусиите
2. Да променят, цензурират, преместват и трият мнения и теми, неотговарящи на общите правила за писане във форумите.
3. Да информират администраторите при системно нарушаване на правилата от даден потребител или група потребители, както и при всяка неизправност наблюдавана във форума.
4. Да зачитат и уважават мнението и правата на потребителите и с действията си да служат като пример за всички потребители.
5. Да помагат на потребители, когато те имат проблем с използването на функциите на сайта. При нарушение на някое от тези задължения, моля свържете се с администраторите!
II. Права и задължения на потребителите
1. Да публикуват своите теми и мнения в правилната категория и с текст на кирилица. Теми и мнения, които нарушават това правило ще бъдат редактирани а след това ще бъдат изтривани.
2. Да уважават мнението на останалите потребители, модератори и администратори. Коментари, които са обидни и накърняващи доброто име на потребители или сайта ще бъдат премахвани.
3. Да не се намесват в работата и решенията на модераторите, освен при основателна причина (явни нарушения на правилата от екипа на сайта), при което са длъжни да уведомят администраторите, както и когато имат аргументирани предложения за подобряване на работата на модераторския екип.
4. Да НЕ публикуват порнографски снимки, текстове, видео или линкове към такива сайтове.
5. Да НЕ публикуват снимки с големи размери (ширина над 750 пиксела), които затрудняват разглеждането на сайта от останалите потребители. Подобни снимки се допускат, само когато темата ги изисква.
6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
7. Да слагат пълно и описателно заглавие на темите си.
8. Да НЕ правят СПАМ - нежелано рекламно съобщение, което съдържа линк към друг сайт. Такива ще бъдат изтривани. При грубо нарушаване на тази точка потребителя ще бъде предупреден, в последствие изтрит и/или ще му бъде ограничен достъпа до сайта.
9. Да НЕ публикуват мнения, несвързани със зададената тема.
10. Да НЕ публикуват теми или мнения, които подстрекават по какъвто и да било начин към употреба на наркотици, насилие, педофилия и дискриминация, независимо от какъв характер. Подобни теми или мнения ще бъдат модерирани или изтривани, по преценка на модераторите. 11. Да НЕ публикуват теми или мнения с несериозен характер в категории различни от "Кофата". Подобни теми или мнения, ще бъдат премествани, заключвани или изтривани по преценка на модераторите.
12. Потребители, които подклаждат спорове, насаждат неприязън към потребител или група потребители и проявяват дискриминация, независимо от какъв характер, подлежат на санкция - изтриване или банване. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат и уронват престижа на сайта или потребители, модератори, администратори на форума и сайта. Наказанията по тази точка следва да бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.
13. Да НЕ публикуват мнения или теми, в които се посочват лекарски диагнози или се предписват лекарства! Изключение правят хранителни добавки, витамини и лекарствени препарати, които се рекламират масово в медиите и се продават без лекарско предписание.. (Пример: Аспирин, Ефералган, Аналгин, Нурофен и т.н.) Подобни нарушения ще бъдат модерирани или изтривани по преценка на модераторите!
14. Потребителите могат да публикуват ВИДЕО клипове в своите постове. Когато се публикуват линкове към сайтовете, предлагащи видео услугата, те ще бъдат модерирани, за да се визуализира клипът в самата тема. III.Подписи
1. Дължината на подписа е 255 символа текст с малък шрифт.
2. Текстът в подписа НЕ трябва да съдържа нецензурни думи или такива, които обиждат аудиторията на сайта.
3. Подписът може да съдържа линк, стига той да не е реклама на платена услуга, и не води към сайт с порнографско съдържание или поддържащ и пропагандиращ насилие, педофилия, наркомания.
4. Графичните изображения, поставени в подписите, могат да имат ширина не повече от 650 пиксела в тази версия на сайта и 800 пиксела ширина в новата версия. Височината на подписите не трябва да надвишава 200 пиксела. 5.Съдържанието на подписа да НЕ противоречи на точките от параграф II - Задължения на потребителите.
IV.Аватари
1. Потребителите могат да използват аватари БЕЗ ограничение на размера. След добавяне на аватара, сайтът ни ще оразмери аватара с допустимите размери. Възможно е някои аватари да имат нарушено качество.
2. Аватарите НЕ трябва да са с порнографско съдържание или да бъдат реклами на платени услуги, както и да бъдат с неморално, оскърбяващо или дискриминиращо значение. Подобни аватари ще бъдат изтривани.
V. Лични съобщения
1. Да не се използват лични съобщения, с цел рекламиране на друг сайт или услуга.
2.Да не се използват накърняващи доброто име изрази, насочени към получателя на съобщението, друг потребител, модератор, администратор на сайта или към самия сайт.
3. Съдържанието на личните съобщения да НЕ противоречи на точките от параграф II - Задължения на потребителите.

 
Форум » Общ форум » Съобщения и правила » Правила
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: